Nå er pengesekken åpnet for 2022, og banken tar imot søknader frem til fristen går ut 30. april.

I fjor delte banken ut cirka 4,5 millioner kroner fordelt på 231 ulike prosjekter som fikk støtte fra bankens gaveutdeling. Blant annet bidro banken med en gave på 500.000 kroner til Eina Sportsklubb for å bygge Eina Sportshall ved Thune Skole. Toten Historielag fikk 300.000 kroner til å lage bygdebok, mens flere skiklubber fikk støtte til nye løypemaskiner. Det ble også delt ut mange mindre gaver, helt ned til 1000 kroner.

– Vi støtter både kultur, idrett, utdanning og organisasjoner. Dette er fordi alt henger sammen i et samfunn, sier banksjef bedriftsmarked Jan Sverre Seierstad i Totens Sparebank.

– Vi ønsker å bidra til et godt kulturtilbud, slik at næringslivet i regionen har et fortrinn når det gjelder rekruttering av arbeidskraft. Ved å støtte kulturen og lokalidretten er vi også med på å ha et godt og variert fritidstilbud på Toten. Samtidig ønsker vi å videreutvikle satsingen på kompetanse og utdanning, som igjen kan bidra til at næringslivet utvikler seg videre her. Den viktigste målgruppen for gaveutdelingen vår er barn og unge. Disse representerer regionens framtid. Gode vilkår for barn og unge gir gode vilkår for regionen, sier Seierstad.

Siden 1891 har Totens Sparebank delt ut over 55 millioner kroner til allmennyttige formål i regi av små og store lag og foreninger. Årlig får banken inn mellom 200 og 300 søknader. Gavemidlene blir delt ut i de kommunene banken har kontorer, som vil si Østre Toten, Vestre Toten, Gjøvik, Eidsvoll og Hamar.