Gå til sidens hovedinnhold

OA gir ut ny nettavis på Toten

Artikkelen er over 2 år gammel

Kommentar Dette er en kommentar, skrevet av en redaksjonell medarbeider. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdninger.

I dag, torsdag 20. juni, går nettavisa Toten Idag live. Det har vært vår drøm lenge. Men nå realiserer vi den. Vi skal jobbe knallhardt for å gi totninger nyheter, spennende historier og møter med folk på Østre og Vestre Toten.

Hvorfor kommer Oppland Arbeiderblad med en ny nettavis på Toten?

Svaret er enkelt. OAs visjon er å gjøre Vestoppland til et bedre sted å leve med journalistikken vår. Da må vi også gjøre Toten til et bedre sted å leve – med dagens digitale verktøy. Her bor det 27.000 mennesker, her er industriens hjerte i Innlandet, teknologien og innovasjonens laboratorium og kanskje norsk landbruks fremste råvare-mekka. Da må vi levere. Som regionavis. Som lokalavis.

Med det siste av data og verktøy, og med all vår kompetanse om journalistikk, og med støtte fra Norges største lokalavis-konsern i ryggen, skal vi prøve å gjøre en enda bedre jobb for deg med Toten Idag. Vi skal gi deg gode leseopplevelser du bare må ha.

Les Toten Idag her.

Vi skal overraske, få deg til å le og vi skal fortelle deg det du trenger å vite om folk og alt det flotte, mangfoldige og spennende vi driver med i to av Innlandets virkelige kommune-perler. Om du blir like fornøyd med oss hver dag, kan vi ikke love. Men ambisjonen er høy, ønsket vårt og motivasjonen for å gjøre en god jobb er det samme.

Målgruppen vår er totninger over hele verden – alle som er interessert i det som skjer på Toten. Spesielt du som har stiftet familie på Toten, som har barn som vokser opp på Toten, som tar del i kulturtilbudene, som jobber der som bruker fritiden din der, og som er glad i naturen, kulturen og historien, bør ha noe å se fram til.

Vi har valgt ut tre medarbeidere i en splitter ny redaksjon som gleder seg til å ta fatt på arbeidet. Avisa har også fått en vel 30 år ung, men erfaren redaktør.

Espen Amundrud Solhaug har gått gradene i Oppland Arbeiderblad og går fra stillingen som frontsjef der til redaktør for Toten Idag. Han er bosatt på Gjøvik i dag, men kjenner Toten. Han er ikke bare på kort tid blitt gift med jobben – han er også nygift på ordentlig.

I tillegg har vi med oss to flotte, kunnskapsrike reportere.

Stina Håkensbakken Roland er til daglig debattredaktør i OA, men er totning på sin hals, oppvokst på Østre som hun er. Hun kjenner nesten hver krik og krok, dessuten er en hun svært erfaren journalist.

I Henning Raae Fosslien har vi fått en mann som lever og ånder for Toten, som er stolt av Toten. Han er fra Eina, er ennå ikke rukket å bli 30 år, men har rukket både å være TV-sjef i Avisa Nordland og stjerne med eget program i NRK P3.

Les også

Vi skal være verdens beste lokalavis for Toten!

Toten Idag har lokaler på Lena, men det er ikke der det viktigste arbeidet gjøres. Det gjøres når de tre medarbeiderne i Toten Idag treffer folk i sitt lokalmiljø på Kapp, Eina og Skreia. De vil møte folk på sin arbeidsplass på Raufoss og Lena, eller i idrettslaget på Reinsvoll og Kolbu.

Mulighetene og stedene er mange. De skal følge opp på at Toten er Innlandets industrielle hjerte og matmekka med de fineste råvarer. De vil lage historiene som berører mennesker i sin hverdag. Som skoler, barnehage, oppvekst og arbeidsliv. De nære tingene er de viktigste for dem.

Nå er prosjektet vårt i gang og vi håper du setter pris på satsingen vår og vil finne mye engasjerende å lese på sidene til Toten Idag, enten du leser oss på pc, mobil, iPad eller laster ned appen vår.

Så håper vi å gi deg et enda bedre Oppland Arbeiderblad, ei regionsavis med base i Gjøvik som har ambisjoner om å gjøre en enda bedre jobb for både folk i Gjøvikregionen, i Valdres og på Hadeland. Den ferske kundetilfredshetsundersøkelsen som vi kaller «A-fakta» fortalte oss at 6 prosent flere av dere syntes at vi det siste året har blitt en bedre avis. Vi framstår som den overlegent viktigste nyhetskilden for Vestopplendinger, og er sammen med GD den største avisa i Innlandet.

Det gir oss inspirasjon til å jobbe videre – både vi som er i OA og de som nå skal stå på rundt om på Toten.

Erik H. Sønstelie

Ansvarlig redaktør og daglig leder i Oppland Arbeiderblad

Kommentarer til denne saken