Sara Claes Schmidt skal holde et inspirasjonsforedrag med navn «Fra mann til menneske».

Skeivt kulturår 2022 i Østre Toten støttes av Fritt Ord.

Ulike arrangementer

Med økonomisk bidrag fra Fritt Ord har Østre Toten folkebibliotek kunnet gjennomføre et variert og godt program for Skeivt kulturår 2022. De har gjennomført arrangementer med litteratur, musikk, historie og kunst. Første var det Pride markering i Østre Toten, så lokale nære historier og nå til slutt trekker de store linjer med Sara Claes sitt foredrag.

I en pressemeldinger kommer det fram at «Fra mann til menneske» booster energi og inspirerer til nye tankesett.

"Vi er sju milliarder mennesker på jorden og alle er forskjellige. Så hvorfor er vi overrasket over at folk er forskjellige? Stand-up-foredraget til Sara Claes, en mann som av og til kler seg i kvinneklær, er en blanding av humor og alvor, fakta og fiksjon, inspirasjon og erfaringer, med hovedhensikt å oppdatere og utvide vår måte å tenke på. Våger vi å reflektere over oss selv og andre – uten å dømme?", heter det i pressemeldingen.

Fordommer?

Arrangørene fleiper med at Sara Claes foredrag byr på en stor risiko for å få ødelagt noen fordommer.

Østre Toten folkebibliotek og Stiftelsen Stensveen vil så gjerne at de unge skal få med seg dette stand-up-foredraget, som med humor og alvor sier noe viktig om å være menneske. Alle elver ved grunnskole, videregående eller folkehøgskole kommer derfor gratis inn.

Jentene på Toten

Mange kjenner Sara Claes som en av deltakerne i dokusåpen «Jentene på Toten» fra Stiftelsen Stensveen på Kapp, som vant Gullruten i 2010. I dag lever Sara Claes Schmidt av sine prisbelønte foredrag, og er svært etterspurt i Sverige.