Østre Toten avlyser alle kommunale kulturtilbud og arrangementer: Stiller de ansatte til disposisjon der det er behov

STENGER: Kultursjef Kjersti Krageberg synes det er trist, men viktig og riktig, å stenge tilbudene som er møteplasser for mange mennesker – som for eksempel Kulturskolen Mjølkefabrikken hvor Per Inge Høiberg (t.h.) er rektor.

STENGER: Kultursjef Kjersti Krageberg synes det er trist, men viktig og riktig, å stenge tilbudene som er møteplasser for mange mennesker – som for eksempel Kulturskolen Mjølkefabrikken hvor Per Inge Høiberg (t.h.) er rektor. Foto:

– Vi er beredt på å ta på oss oppgaver i andre kritiske samfunnsinstitusjoner, sier kultursjef Kjersti Krageberg.

DEL

Østre Toten kommune meldte torsdag morgen at de foreløpig stenger folkebiblioteket, Kulturskolen Mjølkefabrikken og Godshuset Ungdomsklubb fram til påske på grunn av koronaviruset.

Alle planlagte kulturarrangementer i samme periode blir også avlyst eller utsatt, skriver kommunen på sin Facebook-side.

– Vi vet at mange er glade i våre tilbud og bruker dem mye. Men vi synes det er viktig og riktig å bidra til å hindre spredning av viruset, sier Krageberg.

De ansatte er fortsatt i arbeid, men har fått alternative oppgaver.

– Vi er ikke på noen måte arbeidsledige, men gjør oppgaver som vanligvis blir prioritert lavere. Vi er også forberedt på å ta på oss oppdrag der det er behov, og stiller oss til disposisjon, sier kultursjefen.

Private lag og foreninger har også blitt oppfordret til å følge de nye felles retningslinjene for kommunene i distriktet som innebærer at all aktivitet i idrettshaller, svømmehaller og tilsvarende haller kanselleres.

Krageberg berømmer de private aktørene for å ta anbefalingen på alvor, da hun ser at de fleste avlyser sine arrangementer.

– Det er viktig at alle er med på dugnaden for å hindre smitte, sier hun.

Artikkeltags