(Oppland Arbeiderblad)

Brannvesenet jobber fortsatt med å få kontroll på brannen på Kapp melkefabrikk. Det er nå tre bygg som står i brann i Kapp næringspark, og det gjelder produksjonslokaler som skal ha blitt ødelagt av brannen.

Politiet melder ikke om direkte personskader av brannen, men en brannmann skal ha fått i seg noe røyk. Innsatslederen ved politiet Innlandet, Simon, Brennhaugen, forteller at det er krevende å begrense brannen fra å spre seg, men per nå har brannvesenet begrenset brannen til de tre bygningene.

– Vi fikk melding om brannen litt før klokken 15 fredag. Detaljene rundt meldingen er jeg ikke kjent med. Brannen har hatt en gradvis utvikling fra en bygning til to til. Hva som er årsaken har jeg vi ikke full oversikt over, men det pågår etterforskning på stedet med avhør av vitner og kriminalteknisk har iverksatt sin etterforskning, sier Brennhaugen.

Politiet Innlandet melder på Twitter litt over klokka 18 fredag kveld at røykutviklingen har avtatt noe. Brennhaugen forteller at det er røykutviklingen som nå er mest utfordrende.

– Vi gjør fortløpende vurderinger om vi skal evakuere beboere med tanke på røyk og vi er i nær dialog med helsevesenet, sier han.