I Postkodelotteriet er det noen som vinner hver dag, og når én vinner, så vinner gjerne naboen også. I dag landet Postkodelotteriets søndagsgevinst i postkode 2847 BY på Kolbu.

Denne gangen var det hele seks vinnerlodd i postkoden. To av vinnerne har nemlig to lodd hver, og vil motta 83.334 kroner i gevinst. To vinnere med ett lodd hver vil motta 41.667 kroner.

– Hver søndag deler vi ut 250.000 kroner i en heldig postkode, forklarer lotteriets Jorun Stiansen.

– Skulle gjerne tatt turen

Sammen med kollega Tom Stiansen har hun som jobb å reise land og strand rundt for å overraske vinnerne med lotteriets gullkonvolutter og vinnersjekker. Noen påsketur til Toten denne søndagen lot seg dog ikke gjennomføre for de to premieutdelerne.

– Vi skulle gjerne tatt turen, men det ble beklageligvis ikke tid til å besøke Kolbu denne gangen, men sjekkene er på vei til vinnerne i posten. Vi ser ikke bort fra at det blir en del jubel ved enkelte postkasser i Kolbu i uka som kommer, sier de.

– Toten har vinnerlykke

Dette er ikke første gangen Kolbu trekkes ut i Postkodelotteriet, så de to har faktisk vært i Toten-bygda og delt ut gevinster tidligere.

– Jeg reagerte da Kolbu ble trukket ut, for jeg husker godt at jeg har delt ut gevinster til kolbuinger før. Den gang var det faktisk snakk om en av våre første postkodemillionærer i Norge. Siden har vi også fått en postkodemillionær på Lena og to millionærer på Kapp, så vi kan trygt si at Toten har vinnerlykke», sier hun.

Veldedighetslotteri

Postkodelotteriet er et veldedighetslotteri hvor overskuddet går til SOS-barnebyer og WWF Verdens naturfond. I Norge ble lotteriet etablert i 2018. Lotteriet har tillatelse fra Lotteritilsynet, og kan ifølge dagens regelverk omsette for inntil 360 millioner kroner i året.

– Dersom det er innbyggere i Kolbu som har lodd i Postkodelotteriet, og ikke vil vente i spenning på postbudet, kan de selv sjekke om de er blant vinnerne. Dersom loddnummeret starter med 2847 BY, så har en vunnet en del av gevinsten, forklarer Jorun Stiansen og Tom Stiansen.