(Oppland Arbeiderblad)

(Ringsaker Blad) Det kommer fram i en pressemelding fra Moelven Timber torsdag.

Fjeld Bjerke tar over etter Sturla Westrum til sommeren.

Den nye daglige lederen har de siste fem årene vært driftssjef på sagbruket på andre sida.

– Det blir spennende med en ny rolle. Jeg setter pris på å få muligheten til å ta over ledelsen på et veldrevet sagbruk med et konsept som funker, som har flere spennende utviklingsprosjekter i vente det neste året, sier Fjeld Bjerke, ifølge pressemeldingen.

– Flat struktur

Som driftssjef i flere år kjenner han naturligvis godt til både mulighetene og utfordringene på sagbruket i Industrivegen på Biri.

– Sturla leder med flat struktur, og viktigheten av involvering og bredt eierskap er noe jeg tar med meg inn i den nye rollen, sier Fjeld Bjerke, som bor på Gjøvik, men som opprinnelig kommer fra Toten.

Divisjonssjef i Moelven Timber, Anders Lindh, sier følgende om den nye daglige lederen:

– Det er en styrke for Moelven at vi har gode, interne kandidater. Råstoffet som kommer til Biri er lokalt og har høy kvalitet, og vi kan si det samme om vår arvtaker som daglig leder. Jeg er glad for at Bjerke tar utfordringen.

– En god løsning

Nåværende daglig leder, Moelv-bosatte Sturla Westrum, slutter altså om noen måneder, etter 15 år i stillingen. Det heter i pressemeldingen at Westrum har ledet sagbruket gjennom flere investeringsprosjekter, samt stabilt voksende økonomiske resultater og produksjonstakt.

– Vi er best når vi jobber sammen og de gode resultatene er en laginnsats. Det er en glede å lede en fleksibel og kundeorientert organisasjon. Petter er en viktig bidragsyter her på Mjøsbruket, og dette blir en god løsning for Moelven, mener Westrum.

Tallene viser at Moelven Mjøssbruket AS i 2019 hadde driftsinntekter på rett under 240 millioner kroner. I 2022 var det samme tallet nesten 433 millioner kroner.

Årsresultatet i 2022 endte på rett over 98 millioner kroner. Sagbruket på Biri i underkant av 40 ansatte.

Jakten på en ny driftssjef på Biri starter for øvrig umiddelbart, ifølge Moelven Timber.