Etterforskningsleder: – Vi jobber hardt for å unngå tunnelsyn

PRESSEKONFERANSE: Politifaglig etterforskningsler John Eivind Melbye og politiadvokat Mari Lauritzen Hasle under politiets pressekonferanse tirsdag.

PRESSEKONFERANSE: Politifaglig etterforskningsler John Eivind Melbye og politiadvokat Mari Lauritzen Hasle under politiets pressekonferanse tirsdag. Foto:

Faren til 15-åringen er siktet for drap.

DEL

Politiet i Innlandet avholdt tirsdag pressekonferanse i den såkalte Kapp-saken etter at det 15 år gamle offeret i saken døde mandag.

– Faren blir dermed siktet for drap, seksuell omgang med barn under 14 år og frihetsberøvelse av guttens mor i forbindelse med drapshandlingen, sa Hasle.

Politiet ønsker ikke å gå i detaljer på tid og sted for de seksuelle overgrepene.

– Men i siktelsen ligger det at det skjedde før avdøde fylte14 år. Ingen andre barn er fornærmet i saken, sa Hasle.

Unngår tunnelsyn

Politifaglig etterforskningsleder John Eivind Melbye sa at politiet jobber hardt for å unngå tunnelsyn i saken. Faren har tidligere erkjent drapsforsøk og seksuell omgang med barn.

– Etterforskningen er i sluttfasen. Vi har tatt høyde for at dette skulle bli utfallet. I og med siktede har tilstått fikk politiet tidlig svar på kjernespørsmålene i saken. Dermed var det lett å tro at det skulle bli en kort etterforskning. Vi må jobbe hardt for å unngå tunnelsyn og det krever mye av oss. Etterforskningen har ikke avdekket noe overraskende, sa Melbye.

Den nå drapsiktede faren har tidligere deltatt på en rekonstruksjon av hendelsforløpet.

Ønsker ikke å si noe om motivet

Politiet ønsker ikke å si noe om motivet for drapet.

– Vi avventer svar på obduksjonsrapporten. Vi vil begjære fortsatt varetektsfengsling av siktede, sa Hasle.

Den begjæringen oversendes tingretten i løpet av tirsdag.

Artikkeltags