(Oppland Arbeiderblad)

På valgdagen ble det kjent at det var Sp-politiker og tidligere bondelagsleder Bjørn Iversen som var involvert i en sykkelulykke på Vestre Toten før helga. Iversen ble fraktet til sykehus i luftambulanse. Mandag ble det kjent at han døde.

Politiet gjør fortsatt undersøkelser i håp om å avdekke hendelsesforløp og årsaken til ulykken.

– Det er ulike hypoteser man jobber ut fra når noen blir funnet alene i veien. Vi gjør undersøkelser blant annet for å utelukke at andre er involvert, sier politiadvokat Mariann Ryvold til OA.

Etterlyste vitner

Politiet har foreløpig ikke mulighet til å si noe om årsaken eller hendelsesforløpet, men ifølge Ryvold er det foreløpig ingenting som tyder på at andre har vært involvert i hendelsen.

I forbindelse med at nødetatene rykket ut til ulykkesstedet oppfordret politiet vitner til å melde seg.

Avdøde er sendt til obduksjon, og politiet venter foreløpig rapport om kort tid. I tillegg gjør de undersøkelser av sykkelen i håp om å finne årsaken til hendelsen.

Preget valgkvelden

Bjørn Iversen sto på fjerdeplass på Sp-lista i Vestre Toten.

Han var lokallagsleder og hans bortgang preget politikere i samme kommune valgkvelden. Flere partier avlyste valgvaker som følge av nyheten om dødsfallet.

Flere politikere benyttet også anledningen til å hedre kollegaen de mistet.

– Det er helt ufattelig, og uendelig trist at Bjørn er borte. Det klokeste og rauseste mennesket jeg har vært borte i, skrev statssekretær Kjersti Bjørnstad (Sp) i en kommentar på Facebook.