(Oppland Arbeiderblad)

Raufoss – Mjøndalen 0–0

Møtet med Mjøndalen var naturligvis spesielt for Adrian Hansen. Gutten fra Konnerud spilte for Mjøndalen fra 2019 til han reiste til Raufoss før overgangsvinduet stengte i september. Han fikk 55 kamper for Mjøndalen og er kompis med alle han møtte på banen lørdag.

– Klart det var litt spesielt, men jeg var godt forberedt. Det var tøffe dueller, og noen meldinger ute på banen. Men det er slik det skal være, sa Hansen, som var bortom de fleste av sine tidligere lagkamerater og slo av en prat etter den målløse kampen på Nammo stadion.

Mange meldinger

Han innrømmer at det ble sendt noen meldinger både før og under kampen.

– De prøvde å «komme inn i hodet mitt», både før og under kampen. Det klarte de ikke. Jeg kjenner dem så godt at jeg var veldig godt forberedt. Jeg visste hva som ville komme, og det var bare gøy, sa han og smilte.

Hansen dro til Raufoss for å få mer spilletid. Han fikk sjansen mot Ranheim, og siden har han spilte på høyre stopperplass. Unggutten var fornøyd med egen innsats.

– Det var veldig gøy. Jeg hadde gledet meg lenge. Jeg skulle gjerne tatt med oss alle tre poengene. Fordi vi var en del bedre enn Mjøndalen i dag, synes jeg. Vi hadde en del store sjanser, og det var synd vi ikke fikk hull på byllen. Men vi holdt nullen, og hele laget gjorde en flott innsats, sa Hansen.

Han innrømmer at det ble en stillingskrig av en kamp hvor det fra tribuneplass så ut som begge lag var veldig opptatt av å forsvare seg godt og ikke tape kampen.

– Vi tenkte ikke på det, og vi gikk for seier. Men det ble en stillingskrig utover i kampen, så jeg tipper begge lagene er ok fornøyd med ett poeng. Mjøndalen er nok litt ekstra ok fornøyd, sa Hansen.

Les også

Spillerbørsen: «Valgte kraft og traff keeper i stedet for en hard innsidepasning i hjørnet.»

Heiet på Raufoss

På tribunen satt mamma, besteforeldre og Adrians kjæreste.

– Det var hyggelig. Det heiet uten tvil på Raufoss. De har blitt skikkelig Raufoss-patrioter, sa den sympatiske unggutten som allerede har blitt en populær spiller både for publikum og blant sine nye lagkamerater.

Populær har han også mulighet til å bli hos sin pappa, Vegard Hansen, om to uker. Da møter nemlig Raufoss KFUM Oslo på bortebane. Et lag farens Kongsvinger gjerne ser avgir poeng i opprykkskampen.

– Det går kanskje an å gjøre en lite avtale med ham om en pengegave for at vi slår Kåffa, sa Hansen og lo.

Ett poeng kan sees på flere måter etter denne kampen. Poenget holdt Mjøndalen fortsatt fire poeng bak på tabellen. Ettersom Hødd tapte mot Kristiansund betyr det at avstanden ned til direkte nedrykk er hele ni poeng og bedre målforskjell. Ned til Jerv, på kvalik for å unngå nedrykk er det sju poeng pluss bedre målforskjell. Jerv spiller søndag mot Ranheim. Vinner trønderne den kampen skal veldig mye gå galt dersom Raufoss skal havne på en av de tre siste plassene. Fordi det er 12 poeng igjen å spille om.

Tapte kvalik-terreng

På den annen side ville tre poeng definitivt sikret ny kontrakt. Det ville også gitt Raufoss langt bedre muligheter til å kapre en plass blant de seks beste (kvalik til opprykk). Avstanden opp til Start på sjetteplass (møter Kongsvinger søndag) er fem poeng pluss svakere målforskjell.

– Det er jo slik i OBOS-ligaen at vinner man en kamp så raser man oppover, og taper man så går det nedover. Serien er så jevn. Vi må bare gjøre en god jobb nå i landslagspausen. Vi skal trene hardt i neste uke, så skal vi gjøre en god avslutning på sesongen, sa trener Jørgen Wålemark.

Han var veldig godt fornøyd med det han fikk se defensivt av sine spillere.

– Det var veldig bra. Mjøndalen skapte svært lite mot oss. Offensivt så føler jeg vi hadde nok sjanser til å fortjene tre poeng, men vi manglet det lille siste for å klare å få mål, sa Wålemark.

Raufoss møter KFUM Oslo (b), Hødd (h), Kristiansund (b) og Bryne (h) i sine fire siste. Mjøndalen, som er fire poeng bak Raufoss har et enda tøffere program igjen. De møter Start (h), Fredrikstad (b), Kongsvinger (h) og Sogndal (b) i sine fire siste

Slik var kampen

Med Loris Mettler og Eduard Emsis ute av troppen på grunn av for mange gule kort, ble det en nykomponert midtbane fra Jørgen Wålemark. Nicolai Fremstad tok plass på midtbanen sammen med Ryan Lee Nelson. Man skulle ikke sies noe på det defensive, men offensivt var det lite å rope hurra for denne oktoberdagen.

Mjøndalen var enda mer svekket i denne kampen. Kaptein Ole Amund Sveen var ute med lyskeskade, mens Joachim Solberg Olsen sonet karantene. Love Reuterswärd var heller ikke med til Raufoss, og Mjøndalen startet med fire tenåringer i startoppstillingen.

Kontrollerte

Første ti minuttene var det Mjøndalen som fikk kampens første skuddmulighet. Uten at det var farlig i det hele tatt.

James Ampofo var framme på innlegget fra Gard Simenstad etter 10 minutter spilt, men traff bak ballen godt nok.

Raufoss fortsatte godt etter å få noe mer kontroll på kampen. Andreas Helmersen raget høyest i været etter 16 minutter, men klarte ikke legge kula på mål.

Hjemmelaget fikk frispark rett utenfor sekstenmeteren minuttet etter, men Markus Johnsgård sendte ballen rett i muren.

Les også

– Fotballen ga meg livet tilbake

Kriget

Flere gulkledde hadde et klart initiativ før pause. Fremstad som var flyttet opp på banen tapte ikke en eneste duell første 30 minuttene, og bidro til flere ballvinninger i midtbaneleddet.

Jakob Ørsahl så frisk ut på kanten, dro på seg flere, og skapte rom for medspillerne. Ampofo hadde omgangens beste sjanse da han fikk skyte uforstyrret fra ti meter, men traff keeper Thomas Kinn.

Mjøndalen var frampå et par ganger, uten å skape det helt store.

En såkalt stillingskrig vi er vant til å se fra totningene denne sesongen, uansett de har møtt.

Ampofo ut

Lagene startet friskt etter pause, men fortsatte i samme spor – få store sjanser. Mange feilpasninger preget kampen.

Jørgen Wålemark ga Ampofo en time spilletid før han slapp løs Fagernes som satt klar på benken.

Etter 65 minutter spilt så fikk Raufoss en liknende frispark-sjanse fra første omgangen. Johnsgård slår knallhardt på mål, men Kinn i Mjøndalen-målet får slått den ut over sidelinjen.

Ti minutter senere er det en dødball-spesial fra Raufoss, da Haruna raget høyest i feltet, og får til en voldsom heading på mål. Igjen er Kinn ute med en feberredning. Her var Raufoss uhyre nær tre poeng.

Ingen uttelling

Etter Haruna-headingen våknet kampen til ny liv – for begge lag.

Kaptein Ovenstad for Mjøndalen prøvde skuddslegga ute i banen, men Lauvli, som hadde hatt en rolig dag på jobb, holdt skuddet enkelt.

Raufoss fortsatte å sette opp kantene med hell. Denne gang var det Gard Simenstad som fikk en strøken pasning ute til høyre. Han prøvde skuddet, Kinn redder og gir retur, men ingen er på returen.