Tine Matcup er en landsomfattende konkurranse for kokk- og servitørelever i videregående skoler. Arrangører er Tine og Norske kokkers landsforening.

Kvalifisert

I forkant av konkurransen hadde Nadia Martinsen Paulsrud, Mikkel Skjellen-Larsen og Benjamin André Bøhlie Engen fra restaurant- og matfag på Raufoss levert inn en teoretisk oppgave som kvalifiserte dem til torsdagens semifinale.

– Det ble ingen finaleplass, men alle tre har gjort en fantastisk presentasjon. De er fornøyde med hva de leverte og de hadde en lærerik, spennende og flott dag, sier lagleder og lærer for restaurant og matfag, Turid Svalund Angiuli.

Godt samarbeid

Angiuli forteller at det var små marginer mellom lagene.

– De fikk mange fine tilbakemeldinger både på smaker, samarbeid, hygiene og tid, sier hun.

Dette er en prestisjetung konkurranse, hvor mange norske stjernekokker gjennom årenes løp har hatt denne konkurransen som sin aller første kokkekonkurranse. Elevene har selv satt opp en meny ut ifra ulike forhåndsbestemte råvarer.

Økt rekruttering

Målet med Tine Matcup er bidra til økt rekruttering til kokkefaget.

– Det er stor etterspørsel etter både kokker og servitører. Bransjen skriker etter arbeidskraft, sier Angiuli.

Det er totalt 16 skoler fra hele Norge som deltar i årets konkurranse. Siden starten i 2011 har totalt cirka 1440 deltakere og 300 lag vært med i konkurransen.

Fram til i år er semifinalene blitt gjennomført regionalt rundt omkring i Norge, mens i 2022 gjennomføres alle semifinaler på Tines Matfaglig senter på Kalbakken i Oslo.