(Oppland Arbeiderblad)

Med en visjon «Sammen mot Toppserien» ser klubbene nødvendigheten av å tenke sammen om framtida. Kvinnefotballen er i en rivende utvikling og der ønsker klubbene å være med. Raufoss Fotball får hovedansvaret for toppfotballen og Vind for utvikling.

Jørn Ola Formo, som er sportslig leder i Vind og markedsansvarlig i Raufoss fotball, kaller samarbeidet unikt og spennende.

– Vi har fått gode tilbakemeldinger fra Indre Østland Fotballkrets og Vålerenga Toppfotball, som har vært viktige sparringspartnere for oss i denne prosessen. Vind gir ikke fra seg noe A-lag, Vind får ta del i toppfotballen med denne modellen, sier oppsummerer Jørn Ola Formo etter torsdagens presentasjonsmøte for spillere og foreldre fra begge klubbene.

Mediefokus

Det møtte over 40 spillere fra begge klubber pluss mange foresatte på GOBB Arena sitt møterom. Interessen rundt samarbeidet var stort og flere spillere gledet seg til dette prosjektet. Hovedtrener for A-lag Raufoss kvinner, Øystein Amlien, var veldig opptatt av at her er det et tilbud til alle, uansett hvor mye eller lite man vil trene.

– Vi har en boks og opplegg for alle. Det er like viktig for oss å ta vare på bredden som på toppen. Vi ønsker et stort engasjement fra både spillere, foresatte og alle som ønsker å bidra med noe, sa A-lagstreneren som nå får enda bedre rekruttering.

Andre Hjorteseth ble også presentert som en del av et stort team. Han jobber som kommersiell leder i Raufoss Fotball og kunne fortelle den store spillergruppen at de vil bli fulgt opp på samme nivå som Obos-laget til Raufoss på herresiden. Dette være profilbygging, jobb mot samarbeidspartnere, være tett på trening og kamp i form av film og lignende.

Styrker kvinnefotballen lokalt

Sportslig leder i Vind, Jørn Ola Formo er veldig klar på at dette styrker kvinnefotballen i distriktet vesentlig, både i topp og bredde.

– Innen tre år vil vi si se gode resultater ut av dette prosjektet. Det har vært krevende perioder i begge klubbene underveis, men alle har troen på at dette er rette veien å gå. Samarbeidspartnere/sponsorer har gitt oss veldig gode tilbakemeldinger og de har klart sagt at dette ønsker de å være en del av, fortalte Formoe til en stor lydhør samling på GOBB Arena.

Videre informerte Formoe om at de på sikt ønsker å få inn en ansatt utviklingsleder som skal forvalte modellen, samt være et bindeledd ut til andre samarbeidsklubber. Vi må styrke både det administrative og det sportslige rundt arbeidet. A-laget skal spille sine kamper på Nammo Stadion, mens rekruttlaget og J17 vil spille kamper både på Vind og på Raufoss.

Flotte treningsfasiliteter

– Vi får jo flotte muligheter for trening med både Vind og Raufoss, samt styrkerom, møterom og mer på GOBB Arena. Det gir alle spillerne bedre treningsforhold enn situasjonen har vært til nå. Vi skal ha et tilbud til alle, uansett hvor god man er og hvor mye man vil satse på fotballen, avslutter en fornøyd Jørn Ola Formo.