(Oppland Arbeiderblad)

Disse starter for Raufoss:

Ole Kristian Lauvli, Arnar Dugjonsson, Daniel Fremstad, Jamal Haruna, Sivert Westerlund, Håkon Hammer, Loris Mettler, Gard Simenstad, Erik Frøysa, Andreas Østerud, Magnus Fagernes

Disse starter for Ranheim:

Nicklas Frenderup, Christian Rismark, Sondre Langås, Erik Tønne, Lasse Qvigstad, Mads REginiussen, Ruben Alte, Henrik Kristiansen, Bendik Bye, Sivert SOlli, Arne Gunnes

Tøft oppgjør

Niendeplass med åtte poeng er fasiten for Raufoss etter seks serierunder. 0–0 mot Åsane og 1–2 for Sogndal på de to siste.

Lørdag kommer serieleder Ranheim på besøk til Nammo stadion til ett av de tøffeste hjemmeoppgjørene for Raufoss denne sesongen.

Andreas Helmersen, som var en del av Ranheim-laget i 2018, måtte ut med en overtråkk i bortekampen mot Sogndal og er trolig usikker foran helgens oppgjør mot sin gamle klubb. Det samme er Markus Johnsgård som har slitt med et avrevet leddbånd i ankelen. Han håper å rekke Ranheim-kampen.

En som kan få muligheten i angrepet til Jørgen Wålemark er 23 år gamle Filip Brattbakk. Han scoret sitt første seriemål for sesongen i 3-1-seieren borte mot Start 30. april.

Han gleder seg litt ekstra til den store testen som venter til helgen. Trønderen fikk 31 kamper for Ranheim i 2021-sesongen der han noterte seg for sju scoringer. Nå ser han fram til å møte gamle lagkamerater der hans far, og tidligere storscorer, Harald Martin Brattbakk, i fjor satt i trønderklubbens styre.

Kampen mellom Raufoss og Ranheim med studio i forkant ser du på OA-TV fra 14.20 lørdag. I studio får programleder Knut Befring med seg ekspert Tom Henning Hovi. I tillegg til forskjellige innslag tar også Dag Opjordsmoen fra Norsk Toppfotball turen innom for å lade opp. Kampen vises også på Direktesport og har avspark 15:00.

Møter gode kompiser

– Det blir veldig artig. Jeg var der i ett år og hadde en fin tid. Jeg ble god kompis med mange og det er en del fra den tiden som er igjen nå, så det blir gøy å møte gode kompiser, sier Filip Brattbakk som har slitt med lite spilletid i vinter.

Under tiden i Ranheim hadde han et godt forhold til de fleste på laget, men en spesiell spiller hadde det vært ekstra deilig å slå skal vi tro trønderen rett.

– Jeg er god kompis med mange, men det hadde vært veldig artig å slå Ruben Alte, forteller Brattbakk, og legger til at det ville vært ekstra deilig å ta sin gode kompis i kamp.

Alte var også én av to spillere fra Ranheim som deltok på trening med Rosenborg torsdag denne uken. Det skriver Adresseavisen.

– Vi ønsker å utvikle trøndere for Rosenborg. Vi trenger ikke sende dem til Bodø, sier Ranheim-trener Kåre Ingebrigtsen til avisa

Med Andreas Helmersen ute, og usikre Johnsgård, er det gode muligheter for at Brattbakk blir å finne i Wålemarks startellever lørdag.

– Jeg vil spille angrep og det er der jeg føler jeg er best i tillegg til at jeg har vært god på trening. Jeg håper jeg får spille, hvis ikke må jeg bare ta de minuttene jeg får. Håpet er jo selvfølgelig å spille fra start, sier han.

Slik skal de vinne

Brattbakk kjenner godt til Ranheim-laget, som nå har tidligere Rosenborg og Brann-trener Kåre Ingebrigtsen på benken. Han tror det blir en tøff kamp, men mener å vite hvordan Raufoss skal klare å knive til seg de tre poengene og sin andre hjemmeseier for sesongen.

– Det spiller klassisk trønderfotball med 4-3-3, noe som er gjenkjennbart. De har vært gode i starten og tatt en del poeng selv om det har vært jevnt. Jeg har troen på at vi kan ta de med vår formasjon.

23-åringen er klar på at de må stoppe trioen med blant andre Sivert Solli, Bendik Bye og nevnte Ruben Alte. Til sammen har de stått for seks av Ranheims åtte scoringer denne sesongen.

– Med formasjonen vår (3-5-2) kan det bli vanskelig for deres vingbacker, forteller han, og fortsetter:

– Vi må være obs på høyre og venstrevingen, men kan ikke ta hensyn, samtidig som vi må være på for å slå dem.

Se fotball hos OA.no med +Alt

I år kan du som OA-abonnent se samtlige av Raufoss-kampene i OBOS-ligaen, Gjøvik-Lyn-kampene fra 2. divisjon, Toten, Valdres og Kolbu og mye mer direkte hos Oppland Arbeiderblad.

Alt du må gjøre er å oppgradere abonnementet ditt til +Alt. Dette koster 49 kroner ekstra i måneden, og du får da tilgang til all fotball, deriblant en god del av eliteseriekampene, all direktesendt annen sport på Direktesport og tilgang til alle Amedia-avisene i Norge gjennom ditt digitale avisabonnement.

Gå til denne siden for å oppgradere ditt abonnement: +Alt

Klar for revansj

Etter en tung busstur hjem fra 1-2-tapet i Sogndal er Brattbakk klar på at de ønsker å revansjere ved første mulighet mot Ranheim. Gjestene fra Trøndelag 3–2 i oktober i fjor, mens lagene spilte 1–1 i april.

– Vi har litt å revansjere og vi må få en seier på hjemmebane, det skal vi få til. Vi har respondert bra og trent godt denne uka der det har vært bra kvalitet på alle mann, så vi går for tre poeng. Jeg har troen på seier.

Og oppskriften for tre poeng er klar:

– Jeg har tenkt å score mot dem, sier Filip Brattbakk.