(Oppland Arbeiderblad)

– Dette skal gi en sikrere og mer stabil levering av helgeutgaven, sier ansvarlig redaktør Thor Sørum-Johansen i Oppland Arbeiderblad.

– Selv om vi erkjenner at dette nok vil rokke ved vanene til en del av abonnentene våre, mener vi dette totalt sett blir en bedre løsning.

Endring av utgivelsesdag fra lørdag til fredag gjøres i en rekke aviser. For Oppland Arbeiderblad gjøres endringen fra mars, slik at første fredagsavis kommer i postkassen 1. mars. Helgeutgaven av eAvisen vil som følge av endringen være tilgjengelig allerede torsdag kveld.

Bakgrunnen for overgangen til ny utgivelsesdag for helgeavisen, er omfattende endringer i distribusjonen. Folks medievaner har endret seg voldsomt de senere årene, og i takt med digitaliseringen har avisdistribusjon i mange år hatt fallende volum. Dette gjelder i hele Norge.

Fordi stadig flere av våre abonnenter leser aviser digitalt, blir produksjon og distribusjon av hvert papireksemplar dyrere. Derfor er det ikke lenger økonomisk forsvarlig å opprettholde hele dagens distribusjonsnett.

– Lørdagen er spesielt kostbar og krevende. Dessverre vet vi at mange av våre abonnenter har opplevd altfor ofte at lørdagsavisen uteblir. Vi har tro på at denne endringen skal gi en mer stabil distribusjon av OA, sier Sørum-Johansen

Mange av våre papiravisabonnenter vil fortsatt få papiravisen levert med egne bud, men flere flyttes over til distribusjon via Posten. Disse abonnentene vil få avisen levert senere på dagen, og kan forvente å få den før kl. 17.00. Abonnenter som berøres av dette vil få egen informasjon på e-post og SMS.

– I bunn og grunn handler dette om å etablere en bærekraftig distribusjonsmodell, slik at de av våre abonnenter som foretrekker å lese avisen på papir, skal få anledning til det så lenge som mulig, sier Sørum-Johansen.