Lørdag er det åpning av en ny utstilling på Peder Balke-senteret. Tomas Gjetmundsen er travelt opptatt med å gjøre utstillingen klar når vi møter ham. Hva kan han si om malerne?

– Lars Elling er en historieforteller, som gir oss glimt inn i en historie, sier Gjetmundsen.

Lars Elling vil vise nye malerier, og Elling maler minner fra en svunnen tid.

Svunnen tid

– Vi har fått et innblikk i Elling sine ferske malerier, og de har noen nye brudd, men er samtidig i klar linje med hans tidligere arbeider. Elling har den siste tiden hatt en pause i atelierommet, for å kunne fordype seg i sitt arbeid med romanen «Fyrstene ved Finntjern» som nylig ble gitt ut på Oktober forlag, opplyser Annette Hveem Narum.

– Dette er et krevende hus å fylle alene, sier Tomas Gjetmundsen. Dermed har Lars Elling fått med seg en annen bildekunstner.

Elling har invitert med seg sin kollega Håvard Homstvedt, som med sitt uttrykk står sterkt og selvstendig. Homstvedt jobber hovedsakelig med maleri, men også skulptur, som vil være representert på utstillingen. Det er hodeformer og menneskelige figurer som er hovedelementer i Homstvedt sine arbeider.

Kontrast

– De to kunstnerne står i kontrast opp mot hverandre, men samtidig er det linjer og møtepunkter som kan anes, mener Narum.

Utstillingen skal henge gjennom sommeren til 28. august.