Det sier Vestre Toten-ordfører Stian Olafsen (Ap) som opptakt til dagens besøk av olje- og energiminister Terje Aasland på Raufoss.

Statsråden har satt av to timer til møte med lokale arbeiderpartipolitikere, tillitsvalgte og bedriftsledere på Raufoss i dag. Besøket er en oppfølging av et digitalt møte arbeiderpartilagene i de fem kommunene i Gjøvikregionen nylig hadde med Aasland og stortingsrepresentantene Rigmor Aasrud og Rune Støstad.

Situasjonen i industrien

Teamet i møtene da og i dag er utelukkende situasjonen for industrien og øvrig næringsliv som følge av de vedvarende høye strømprisene. De lokale arbeiderpartilederne har lagt fram et kravet om aktiv handling fra regjeringen og sine representanter på Stortinget. Lokalpolitikerne viste til at fastprisavtalene for næringslivet som energiselskapene nå tilbyr så langt ikke innfrir i forhold til prisforventning.

– Vi mener derfor at det må på plass andre tiltak og/eller bedre avtaler. Våre bedrifter trenger kraftpriser under 70 øre for å kunne konkurrere mot utenlandske bedrifter, sier Olafsen.

Industriparken

Dagens besøk på Raufoss ble avtalt som en oppfølging av møtet som var tidligere i vinter. Regjeringen jobber fortsatt med å finne strømløsninger for industrien og annet næringsliv, men har så langt ikke innfridd kravene fra blant andre politikere og næringsliv i Gjøvikregionen.

Foruten møte med Olafsen og andre arbeiderpartipolitikere klokka 09 i dag, skal olje- og energiministeren i løpet av formiddagen også på bedriftsbesøk i Raufoss Industripark. Han skal besøke både Benteler og VP Metall.

Frykter konkurser

Styrene i Ap-lokallagene i Vestre Toten, Østre Toten, Gjøvik, Nordre Land og Søndre Land står samlet bak budskapet som møter statsråden på Raufoss i dag.

– Den ekstraordinære situasjonen med høye strømpriser utfordrer vår industri. Dette krever ekstraordinære tiltak for å unngå konkurser og arbeidsledighet. I Norge har vi hatt billig og rein strøm. Det har vært en av de store konkurransefortrinnene til industrien. Det har ført til at våre bedrifter har kunnet konkurrere på pris også på eksportvarer. Nå er dette fortrinnet borte, det bekymrer oss, sier Vestre Toten-ordfører Stian Olafsen.

Toten Idag/OA kommer med mer fra statsrådbesøket på Raufoss senere i dag.