(Oppland Arbeiderblad)

Mandag ettermiddag sto et bygg tilknyttet Selmer Utvikling i full fyr på Lena i Østre Toten. Selskapets hovedaktivitet er produksjon av mykstekt løk til storhusholdning og dagligvare.

– Nå jobber brannvesenet for fullt med fokus på å hindre spredning til tilstøtende bygg. De mener å ha relativt god kontroll på brannen, men ikke full kontroll foreløpig, sa innsatsleder Pål Gjestvang til OAs reporter på stedet på et tidlig stadie av brannen.

Han opplyste at de ikke hadde noe kunnskap om brannårsak per nå.

Klokken 18.48 meldte politiet at det fremdeles brant, men at brannvesenet hadde kontroll på brannen. En drøy time senere var brannvesenets restverdivurdering (RVR) i gang med arbeid i tilstøtende bygg.

Klokka 19.30 had brannvesenet kontroll, og deler av eiendom ble ansett som tapt. Disse delene var det fortsatt flammer i da, men ingen øvrige deler av bygningen av truet.

Deler av bygget har rast sammen

Operasjonsleder Stig Folstad Hansen i Innlandet politidistrikt sa til OA klokken 16.45 at både politi og brannvesen var fremme på stedet.

– Det brenner kraftig, sa Hansen.

Les også

En rik industrihistorie går opp i brann

Han opplyste at det var full overtenning i deler av bygget.

Politiet mottok melding om brannen klokken 16.14 mandag ettermiddag. Like over klokken 17.30 meldte politiet at deler av bygget hadde rast sammen, og at det fremdeles brant.

Vurderte evakuering

– Bygget består av flere bygninger, det er et stor byggkompleks. Nå jobber brannvesenet med å få kontroll på den brannen som er for at det ikke skal spre seg, sa Hansen.

Like over klokken 17 sier operasjonslederen at det ble vurdert om man skulle evakuere nærliggende hus i forbindelse med at det var en del nedfall fra brannen.

Klokken 17.32 opplyste politiet på Twitter at evakuering likevel ikke blir noe av slik brannen er nå.

– Brannvesenet jobber fremdeles med slokking og for å forhindre spredning, sa Hansen.

Han opplyste at eier av byggeter på stedet, og at politiet var i kontakt med vedkommende.

Det var per klokken 17.00 ikke aktuelt å sette opp en sikkerhetssone i forbindelse med brannen.

Flammer over tak

Vaktleder Erik Johansen i 110-sentralen Innlandet sa til OA at flere enheter fra Gjøvik brannvesen og Vestre Toten brannvesen var på vei til brannen.

– Det var flammer over tak da brannvesenet ankom stedet, sa han til OA.

Johansen opplyste at det ligger bygg tett på, og at det var spredningsfare.