Årets fortellerkonsert på Stenbergtjernet skal handle om Finnskogen.

– Skuespiller Ingjerd Egeberg og den finske musikeren Maija Kauhanen skal ta oss med inn i de mørke skogene, der hardføre døtre og sønner av Savolax etablerte seg med sin rug og sitt svedjebruk på midten av 1600-tallet, sier produsent, Lisbeth Eilertsen.

– Det blir fokus på de utallige er historiene fra den gang da; om tro og overtro og om fanden sjøl: puken, sier Eilertsen.

Opplyst tjern

Som tidligere vil tjernet være opplyst av fakler og bålrøyken ligge tjukk over området.

– Det er bare for publikum å finne seg en plass rundt bålet i høstmørket og la seg forhekse av skogfinnenes fortellinger, sier Eilertsen.

Populært

Tidspunktet for fortellerkonserten er fredag kveld 2. september på Stenberg friluftsmuseum. Fortellerkonserten på flåten der ble arrangert første gang i 2014 gjennom et samarbeid med festivalen Friluftsliv for alle og Fyrverkeriet bibliotek.

– Publikumstallet har vokst for hvert år. I år er det Fyrverkeriet kultur som står for arrangementet, sier Eilertsen som har vært produsent for de tidligere utgavene også.

Har plass til flere

I fjor var det mange som ikke fikk plass ved tjernet.

– I forbindelse med fjorårets arrangement måtte rundt 300 personer snu i døra da det på grunn av covid kun var tillatt å slippe inn 200 på området. En av de som måtte gjøre vendereis var kommunelegen i Vestre Toten, Jens Mørch. I år har vi plass til mange flere, sier Eilertsen.