– Toten er synonymt med vinnerlykke hos oss. Faktisk har fire totninger blitt postkodemillionærer de siste årene. I dag kan noen på Toten juble igjen, sier Audun Bringsvor, kommunikasjonssjef hos Postkodelotteriet.

Månedens første lørdagsgevinst landet nemlig i en heldig postkode på Bøverbru, og fire heldige vinnere kan vente seg hver sin sjekk i posten. De deler denne ukens lørdagsgevinst på 100.000 kroner.

Fire millionvinnere

Senest i påsken i år ble det trukket ut en gevinst på 250.000 kroner på en postadresse i Kolbu. Den gang var det fire vinnere langs samme vei som delte gevinsten.

Tidligere har også lotteriets hovedgevinst på én million kroner tilfalt totninger. To ganger er den vunnet på Kapp, og en gang hver på Lena og Kolbu.

Denne lørdagen var det Bøverbru som ble trukket ut. Det blir ingen nye millionærer på Bøverbru, men fire heldige vinnere får dele månedens første lørdagsgevinst på 100.000 kroner.

– Ja, nå kan bøverbruinger med lodd sjekke loddene sine, for kanskje er nettop de blant vinnerne, sier lotteriet Jorun Stiansen.

Postkode

I Postkodelotteriet kan en vinne med både postnummeret og med postkoden der en bor.

– Postkoden består av fire siffer for postnummeret og to bokstaver som angir en gate, vei eller område innenfor postnummeret. Lørdagsgevinsten er en postkodegevinst, og det betyr at en må ha riktig postkode for å vinne. Riktig postkode i dag er 2846 FJ, forklarer Stiansen.

Postkodelotteriet er et veldedighetslotteri hvor overskuddet går til SOS-barnebyer og WWF Verdens naturfond. I Norge ble lotteriet etablert i 2018. Lotteriet har tillatelse fra Lotteritilsynet, og kan ifølge dagens regelverk omsette for inntil 360 millioner kroner i året.