(Nettavisen)

En herlig trav- og galopphelg er i emning. Lørdag er det V75 på Momarken med stor DOBBEL JACKPOT og hele 4 056 370 kr ekstra i sjuerpotten. Det er også kvalifiseringsomgang til V75 Millionsjansen. Det er også verd å merke seg at galoppsesongen innledes med V4/V5-lunsj på Klampenborg galoppbane lørdag ettermiddag.¨

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen


Men før vi kommer dit, skal vi gjennom en innholdsrik fredag. Den innledes som vanlig med V65-lunsj fra Sverige og denne fredagen er det Rättvik som er vertskap. Fredag kveld inviterer så Forus travbane til en flott V65-omgang her hjemme og her er det også jackpot med 139 633 kr ekstra i sekserpotten. Litt senere fredag kveld er det klart for V64 Xpress fra Sverige med tre løp i Boden og tre løp på Halmstad og her er det spillestopp først kl 20.30.

Men i denne artikkelen skal vi heretter konsentrere oss om Forus travbane og fredagens V65-omgang i vest. Det er fine løp på menyen og som vanlig på fredager er det spillestopp i V65 kl 18.45. Det er heller ikke V5-spill på norsk bane, men V4 som gjelder på fredagene. Denne omfatter de fire siste V65-løpene og har spillestopp kl 19.25. Jeg går på V65-bankeren direkte.

Klikk på denne lenken for å kjøpe en andel på ANDELSTORGET til fredagens V65-omgang på Forus travbane. Andelsprisene er fra kr 50 til kr 750

Perfekte forutsetninger for Wiigs seiersmaskin
Det handler om 1 Tysvær Victor med sin trener og kusk Rune Wiig. Femåringen har ikke startet siden han enkelt tok ned favoritten Kvikk Sølv i et V75-løp på Forus for en måned siden. Kun to hester starter fra strek i V65-1 og Tysvær Victor er den ene av dem. Det er helt okei hester på 20 meter tillegg, og det må være svært gode sjanser for at favoritten leder V65-1 fra start til mål. 1 Tysvær Victor blir min V65-banker på Forus fredag kveld.

Åpent ungdomsløp i V65-2
Ungdommene setter hverandre stevne i V65-2 og det er ganske bra klasse på løpet. Jeg står på fem hester på samtlige V65-forslag og jeg setter 3 Victor C.D. først på min rangering. Hadde et svært billig løp på Bergen travpark forrige torsdag og vant da også greit uten å imponere voldsomt. Tobias Lea Djøseland er blant de beste kuskene i dette ungdomsløpet og skal ha en bra vinnersjanse med 3 Victor C.D.

Alternativ banker fra Tom Erga
Tom Erga hadde en fin dag på Forus forrige lørdag, blant annet tok han en flott V75-seier med Stå Stille. Også seiersmaskinen 3 Idu Bork var ute den lørdagen i årsdebut. Avsluttet flott til tredjeplass i løpet Birk Støvern vant i V75-7 og har en veldig fin oppgave foran seg i V65-3 fredag kveld. En klart alternativ banker. Jeg dekker dog opp med kapable 5 Smedheim Staut og de to hestene skiller seg noe ut i V65-3/V4-1.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen


Åpent i V65-4
Selv fra åttendespor bak bilen blir trolig Rune Wiig favoritt med egentrente 8 Cadillac Star i V65-4/V4-2. Fireårsvallaken har vært ute i tøffe V75-løp i sine to første løp for året og gått fint i begge to. Motstandsmessig er det ned en klasse fredag, men åttendespor bak bilen er og blir sjanseartet. Jeg tror 2 Lulu Dragon er minst like bra på kapasitet og klarer formkusk Bjørn Steine å kjøre i trav med hoppa, skal det være bra vinnersjanse. Men V65-4 er åpent og jeg betaler for åtte hester på de to største V65-forslagene.

Pausehestene gjør opp i V65-5
To femåringen som begge avlegger årsdebut blir de klare favorittene i V65-5. 3 Ness Tjo Tyr gjorde ingen starter i fireårssesongen. men avsluttet treårssesongen med en sterk seier på Biri der han landet på 28.2/2100 meter. 12 Mimle Ø.K. vant tre av seks løp som fireåringen og viste flotte takter i fjor. Den duoen skiller seg noe ut i V65-5/V4-3, der kapasitetshesten 11 Pelle Per er en like klar tredjehest.

En mil bedre enn raden
Eliten setter hverandre stevne i V65-6/V4-4/DD-2 og slik sportrekningen ble, må det være fordel 2 Muito Obrigada. Hoppa avsluttet flott til tredje i årsdebuten på Forus for en drøy måned siden og var ikke slått da hun galopperte som godtgående ut mot oppløpet. Fra andrespor bak bilen, skal det være gode tetsjanser i dette løpet. 2 Muito Obrigada blir min DD-banker på Forus fredag kveld.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under.