(Nettavisen)

En strålende trav- og galoppuke er vel i gang og lørdag er det igjen dags for Super Saturday. Suksesskonseptet til Rikstoto byr på dobbel V75 kommende lørdag. Først spiller vi til en strålende V75-omgang på Jägersro, mens vi lørdag kveld spiller til en herlig V75-omgangBergen travpark med Gulljackpot. Tirsdag kveld er det jackpot i V75 Xpress fra Varig Orkla/Axevalla med 500 000 kr ekstra i sjuerpotten. Onsdag kveld er Bjerke en av to arrangørbaner i V86-omgangen sammen med Solvalla og her venter det ca 17 millioner i premiepotten. Onsdagen byr også på årets første galopplunsj på Bro Park. Søndag er det jackpot i V75 på grensebanen Årjäng. Her skal det fordeles 3 360 864 SEK ekstra i premiepotten. Søndagen byr også på årets første V64-lunsj med galopp og det er Jägersro som er første bane ut.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen


OBS.OBS. En av våre to bankere ble strøket tirsdag ettermiddag og tipsene blir således endret.

I og med at Bjerke er en av arrangørbanene i onsdagens V86-omgang, er det Varig Orkla Arena som er norsk bane i tirsdagens V75 Xpress. Fire V75-løp skal avvikles på Varig Orkla, mens de tre resterende V75-løpene går på Axevalla. Samtlige sju løp skal avvikles i løpet av en time og spillestopp er som kjent kl 20.25. I tillegg krydres omgangen av jackpot med 500 000 kr ekstra i sjuerpotten. Jeg spiller med to bankere i omgangen, de starter begge på Varig Orkla Arena og den første kommer ut i V75-3.

Klikk på denne lenken for å kjøpe en andel på ANDELSTORGET til tirsdagens V75 Xpress på Varig Orkla/Axevalla. Andelsprisene er fra kr 50 til kr 1 000

Kun galopp imot
Det handler om Noralf P. Brækkens og hans meget kapable fireåring 8 Bleke Borken. Tredje sist leverte hesten et gnistrende seiersløp i V75 på Bjerke og var lenger enn langt foran andrehesten i det løpet. 14 dager senere galopperte hesten seg bort som hardt betrodd i et V75-løp på Jarlsberg. Etter en drøe måneds løpspause, var så Moe Odin-sønnen ute igjen på hjemmebanen forrige mandag og slo seg forbi en opplagt Alsaker Tyra (400 000 kr i grunnlag oppunder mål) til seier. Er den klart beste hesten i V75-3 i kveld og kjører Brækken i trav underveis, er det neppe snakk om saken. 8 Bleke Borken blir den ene av mine to bankere i tirsdagens V75 Xpress.
Rangering V75-3 Varig Orkla: A: 8 B: 7-1-5 C: 6-2-12-4-3-11-10-9

Du ser alle tirsdagens løp fra Varig Orkla/Axevalla gratis på Nettavisen. Sendingen starter kl 18.30. V75-1 på Varig Orkla starter kl 20.25


Papillon E.V. jakter sin femte strake
Vi hadde opprinnelig valgt å bruke 11 Ninepoints Lover som vår andre V75-banker i kveld, men denne ble strøket tirsdag ettermiddag. På de opprinnelige tipsene hadde vi også gardert storfavoritten 5 Papillon E.V. i V75-1, men det er veldig dårlig med andre bankeralternativer og dermed setter vi vår lit til Tor Arne Eggen's seiersmaskin. Har gjort rent bord på Varig Orkla Arena etter at den ble kjøpt fra Sverige. Fire starter har gitt fire seire og vallaken blir stor favoritt i V75-1 i kveld. En motivert sådan, og 5 Papillon E.V blir nå vår andre banker i kveldens V75 Xpress.
Rangering V75-1 Varig Orkla: A: 5 B: 6-11-7-1-3-4-12-9 C: 14-2-13-10-15-8

V75-2 Axevalla - Varmblodshester. 2140 meter autostart.
V75-2 som er identisk med V64-4 på Axevalla er ikke noe lettløst løp og jeg tar med fem hester på samtlige V75-forslag.

10 Landing Field tok karrierens første seier for sin trener Rick Ebbinge sist på Axevalla, men hadde neppe vunnet det løpet om ikke Nyatrix hadde galoppert i teten midt i den siste svingen. Det var samtidig første løp etter lang pause og fireårshoppa er helt sikkert forbedret med det løpet i kroppen. En motivert favoritt i V75-2. 1 True Lies vant sist og står fint til i førstespor bak bilen og blir mitt andrevalg. 2 Make The Night (er strøket)har galoppert seg bort i sine to siste løp, men Svanstedt-hesten er garantert blant de bedre på kapasitet i dette løpet. 5 Global Destiny årsdebuterer med bra rapporter i ryggen. Vant to løp på kun sju starter i fjor. 6 Neston Schermer er jevn og sikker og en garderingshest. 4 Bear Expectation vant nest sist på Axevalla og fra et fint fjerdespor bak bilen blir vallaken min sjette og siste hest på V75-forslagene i V75-2.
Rangering V75-2 Axevalla: A: 10 B: 1-5-6-4 C: 11-12-7-8-9

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen


V75-4 Axevalla - Varmblodshester. Lärlingslopp. 2140 meter autostart.
De to favorittene skiller seg ganske klart ut i dette lærlingsloppet og først på ranken setter jeg årsdebuterende 2 Smajlis med formkusk Malte Handfast. Radet opp fire strake seire i fjor høst, før han overrasket med å galoppere seg bort i tre strake løp. Måtte dermed ut i kvallop og trener David Persson melder at hesten er vel forberedt foran årsdebuten og blir utstyrt med optimal balanse. 10 Ziva er den klare hovedopponenten. Hoppa som trenes av Hans Crebas gjorde en solid innsats til fjerde i et V75-løp på Åby sist og møter klart enklere motstand i kveld. De to hestene står alene på de fleste V75-forslagene, men jeg tar også med den mulige tethesten 3 Organzza på de to største V75-forslagene. Har tatt fem av sine seks seire fra tet.
Rangering V75-4 Axevalla: A: 2 B: 10-3 C: 11-6-1-4-5-9-7-8

V75-5 Varig Orkla. Vamblodshester. Vinterfinalen. Klasse 2. 2300 meter autostart.
11 Ninepoints Lover var vår banker i V75-5, men denne ble altså strøket tirsdag ettermiddag og dermed ser dette løpet mye mer åpent ut Jeg står på fire hester på de fleste V75-forslagene, men tar med åtte hester på det største V75-forslaget

Jomar Blekkan blir nå favoritt med 5 Maestro M.H. og det ser ut som en grei favoritt. Har ikke vært dårligere enn nummre tre i noen av sine fire første løp i år og møter passende motstand i dette løpet og står også fint til spormessig. 6 Clerken kan kanskje overfly favoritten fra start, men det har ikke sprudlet like mye av Clerken i det siste som det har gjort på sitt beste. 9 Joke C.D. satt fast med krefter spart bak storfavoritten Panama Rags forrige mandag og så fin ut. Tredjevalget. 4 Evita Jacase leverte noen solide seiersløp rundt nyttår, men kanskje ikke sprudlet like mye i det siste. Skal uansett sees med vinnersjanser her.

Ytterligere fire hester får plass på det største V75-forslaget. 1 Bimmer Love er i form og løser det seg noenlunde fra det sjanseartede førstesporet bak bilen, er hun ikke helt ufarlig. 10 Giorgio B.R. skrellvant i et V75-løp på Varig Orkla tidligere i år og kan overraske igjen. 8 Yesyesyes står kinkig til i åttendespor bak bilen og er avhengig av litt flyt på veien. 7 Fighter Vang har skuffet på Varig Orkla Arena, men på gamle meritter trenger han ikke vært helt sjanseløs her.
Rangering V75-5 Varig Orkla: A: 5 B: 6-9-4 C: 1-10-8-7-3-2

V75-6/DD-1 Axevalla - Varmblodshester. 1640 meter autostart.
Jeg tror fire hester gjør opp om seieren i V75-6/DD-1 på Axevalla og setter Sverigdebuterende 7 Comandandconquers først på min rangering. Dyktige Håkan K Persson har hatt den tyskfødte fireåringen i trening i ca seks måneder og kan melde om en vel forberedt hest. Tross et litt sjanseartet spor og lang pause, tester jeg 7 Comandandconquers som min DD-banker i kveld.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen


6 Famous Scotch avsluttet fjoråret med to strake seire for sin trener Andre Eklundh og vant totalt tre av ni løp i treårssesongen. Årsdebuterer i kveld med gode rapporter i ryggen. 2 Funny Sensation har allerede rukket å gjøre fire løp i år og tok årets første seier sist på Axevalla. Fint andrespor bak bilen i kveld og kan vinne igjen. 4 Like A Dynamite er en finskfødt hoppe som har gjort to starter i regi Björn Goop. Fin andreplass i debuten for Goop, men fikk dårligere rygger sist og måtte nøye seg med en mindre premie. 4 Like A Dynamite blir min fjerde og siste hest på V75-forslagene i V75-6.
Rangering V75-6/DD-1 Axevalla: A: 7 B: 6-2-4 C: 11-5-12-1-9-10-8-3

V75-7/DD-2 Varig Orkla Arena - Kaldblodshester. Finale Vinterserien klasse 2. 2300 meter voltestart.
Et meget kaldblodsløp avrunder kveldens V75 Xpress og 40 000 kroner venter vinneren. 3 Skjegge Svarten har funnet tilbake til fjorårstaktene i sine tre siste løp og vunnet begge sine to siste løp på Varig Orkla Arena. Veronika Bugge opp som kusk i kveld og får Bugge kapasitetshesten feilfritt rundt, er det bra vinnersjanse. 2 B.B. Pave Faks kunne aldri true Skjegge Svarten tredje sist, men stod på flott til andre. Har etter det løpet vist overlydsfart i to løp i Sverige, men galoppert seg bort i begge løpene. Feilfritt er det snakk om en vinnerkandidat i kveld.

20 meter bak min favorittduo starter 9 Hauk Viktor som imponerte i seiersløpet tredje sist, men ikke fungert like bra i sine to siste løp. Tilbake på sitt beste er han en vinnerkandidat i kveld. 6 Solør Jo holder jevn og stabil form og kan mye på sitt aller beste. 7 Skeie Knerten tok en svært overraskende V75-seier på Varig Orkla tredje sist og kan vinne med klaff underveis. Helt ute på kanten betaler jeg også for løpets eneste strekhest, 1 Ullr A.K. Kommer til å få et smygløp underveis her og har form til å overraske.
Rangering V75-7/DD-2 Varig Orkla: A: 3 B: 2-9-6-7-1 C: 12-8-11-13-5-4-10