(Nettavisen)

Den første uken i april er som vanlig spekket med høydepunkter. Det er Super Saturday kommende lørdag og på Åby er det en voldsom jackpotomgang som venter med hele 37 556 533 SEK ekstra i sjuerpotten og her er det spillestopp kl 16.20. Lørdag kveld er det Gulljackpot i V75-omgangen på Forus med flotte betingelser for spillerne.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen


Men før vi kommer dit skal vi gjennom en innholdsrik fredag. Den innledes med en flott V65-lunsj i Boden. Fredag kveld varter Biri travbane opp med hele elleve løp og både V65, V5 og V4 på menyen. Til sist venter det en spennende V64 Xpress på Kalmar og Bollnäs med tre løp på hver bane og her er det også stor jackpot med hele 1 519 978 SEK ekstra i sekserpotten.

Men i denne artikkelen skal det heretter handle om Biri travbane som altså byr på hele elleve løp denne fredagskvelden. V65 er først ut og merk at det er spillestopp her kl 18.55. V5-spillet som innledes i V65-4 har spillestopp kl 1955. V4-spillet innledes først i det åttende løpet med spillestopp kl 21.00. Magnus Teien Gundersen sviktet med den ene av mine to V75-bankere i V75 Xpress på Bjerke/Jägersro tirsdag kveld, men jeg gir fornyet bankertillit til Gundersen i fredagens V65-omgang.

Klikk på denne lenken for å kjøpe en andel på ANDELSTORGET til fredagens V65-omgang på Biri. Andelsprisene er fra kr 50 til kr 750

Fireårshoppa av rett sort
Det handler om den årsdebuterende fireårshoppa 4 Kanaka som avlegger sin årsdebut i V65-6/V5-3/DD-2. Den svensfødte hoppa avsluttet treårssesongen med en knallsterk V86-seier på Åby i slutten av oktober og var helt overlegen vinner av det løpet. Rotet seg bort på galopp i noen starter i fjor, men viste også svært stor kapasitet. Trener Geir Vegard Gundersen er svært fornøyd med henne før årsdebuten og har stor tro på seier allerede i årsdebuten. Det holder jeg med Geir Vegard i. 4 Kanaka blir min V65-banker på Biri og blir også min banker i både V5-spillet og DD-spillet.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen


Åpen innledning
Like lettløst er det ikke i V65-1 som er et varmblodsløp med såkalt sportrapp. Jeg spiller fem hester på samtlige V65-forslag og setter hesten med minst penger på konto først på min rangering. Gunnar Austevoll har gjort suksess med Kristian Malmin-trente hester flere ganger før og her er det 1 Vicarus det gjelder. Var bra første gang ut for Malmin, men forkjølet sist så det løpet er det bare å glemme. Malmin er optimist foran fredagens løp og det holder jeg med ham i. 1 Vicarius blir mitt førstevalg i V65-1.

Hopp og sprett i V65-2
Kaldblodshester i forholdsvis lavt grunnlag setter hverandre stevne i V65-2 og her betaler jeg for seks hester på samtlige V65-forslag. 10 Våler Lill blir garantert ikke favorittspilt, men fireårshoppa til Knut Arne Ødegaard er i form. Ledet i det aller lengst nest sist på Färjestad og viste stor fart mellom galoppene sist på Momarken. Får Knut Arne Ødegaard henne feilfritt rundt fredag, tror jeg det er bra vinnersjanse i et løp det garantert kommer til å florerer med galopper.

Mer Malmin-trent i V65-3
Kristian Malmin har to gode vinnerkort i V65-3. 5 Bold Future sviktet riktignok med galopp som storfavoritt sist på Bjerke, men gjorde et solid seiersløp på samme bane nest sist. Den årsdebuterende stallkompisen 3 Intello De Corday har trolig enda større kapasitet og Malmin er veldig opp på denne foran årsdebuten. Jeg setter de to Malmin-traverne først på min rangering i V65-3 der jeg tar med hele åtte hester på det største V65-forslaget.

Tredje strake for Proffen?
Jeg synes det er ganske klart skille på hestene i V65-4/V5-1 og trioen 11 Lykkje Proffen, 9 Haugestad Fjaler og 7 Heimly Best gjør normalt opp om seieren. De to førstnevnte starter forøvrig fra 20 meter tillegg. 11 Lykkje Proffen har vært veldig god i to strake seiersløp og tok blant annet enkelt ned ledende Alf Martin i seiersløpet sist på Bjerke. Den tidligere Gaustad-traveren tåler å blir brukt underveis og blir et ganske klart førstevalg for meg i V65-4/V5-1.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen


Nå kommer karrierens første seier
Det er overraskende at den kapable femårsvallaken 3 Thai Vermont står uten seier på sine 24 første starter i karrieren. Hele fem andreplasser er det blitt og fire av dem kom i fireårssesongen i fjor. Har et gaveløp foran seg i V65-5/V5-2/DD-1 og rapportene fra trener Kim Pedersen er da også gode foran årsdebuten. Jeg dekker opp med kun en hest og det 2 Iva Jet som pussig npk heller aldri har vunnet løp. Likevel står jeg på de to hestene i V65-5.

Gundersen også med V4-bankeren
V4-spillet starter ikke før i det åttende løpet, og det er løpet etter V65-6. I dette løpet sender stall Gundersen ut den debuterende treårshoppa 4 Skylight som leverte råsterke 16.0/2140 meter i prøveløpet. Alt tyder på at konkurrentene må nøye seg med å kjøre om andreplassen i V4-3. 4 Skylight blir min V4-banker på Biri fredag kveld.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under.