Gå til sidens hovedinnhold

Tre nye smittet i Østre Toten – barnehage og treningssenter er berørt

En hel avdeling i barnehagen er stengt på grunn av koronasmitte. Det er også et treningssenter på Lena.

(Oppland Arbeiderblad)

Østre Toten kommune fikk torsdag melding om fire nye smittetilfeller i kommunen.

En ansatt ved Hoffsvangen barnehage er bekreftet smittet.

– Kvinnen var symptomfri og var ikke kalr over at hun hadde vært i nærkontakt med en smittet, opplyser kommunen.

Smitten er sporet til Oslo.

Åtte ansatte og 20 barn i karantene

Smittetilfellet fører åtte andre ansatte og 20 barn ut i karantene. De regnes nå som nærkontakter. Øvrige avdelinger ved barnehagen er ikke berørt og holder fredag åpent som vanlig. Foresatte og ansatte er informert om situasjonen, melder kommunen.

Det er mistanke om at smitten dreier seg om det britiske mutasjonsviruset. Dette fører til at husstandsmedlemmer til de berørte ansatte settes i føre var-karantene. Ansatte skal testes mandag. Om testen er negativ kan husstandsmedlemmer gå ut av karantenen, opplyser Østre Toten kommune. Dersom testen er positiv går husstandsmedlemmene over i ordinær karantene og må dermed også testes.

Nærkontaktene må uansett sitte ti dager i karantene.

– Barna ved avdelingen vil ikke bli testet, siden vi helst ikke tester små barn, opplyser kommunen. Barna og husstandsmedlemmer blir dermed satt i vanlig karantene i ti dager – fram til fredag 19. mars.

Treningssenter

Flere smittede i Østre Toten har trent på ulike tidspunkt over flere dager ved Styrkehuset på Lena.

– Situasjonen er uoversiktelig, melder kommunen.

De smittede har ikke hatt symptomer og har derfor ikke vært klar over at de har vært smittet mens de har trent.

Personer som har trent i samme tidsrom har allerede fått beskjed om dette via SMS. De vil også bli kontaktet av smittesporingsteamet i kommunen.

I samråd med Folkehelseinstituttet har kommunen torsdag kveld besluttet at disse må sitte i karantene i ti dager fra siste aktuelle treningstidspunkt. De skal testes syv dager etter dette.

– Deres husstandsmedlemmer må også være i ventekarantene til svar på testen foreligger, opplyser kommunen.

Ta kontakt

Siden situasjonen ved treningssenteret er uoversiktelig ber kommuneoverlege Rebecca Setsaas alle personer som har trent ved Styrkehuset i perioden 3. til 9. mars, som ikke har mottatt SMS fra treningssenteret, ta kontakt med smittesporingsteamet fredag på telefon 482 22 482. De vil da få nærmere informasjon om behov for testing og eventuell karantene.

– Eier Jens Petter Ødegård ved Styrkehuset Lena bidrar aktivt i smittesporingsarbeidet, og har på eget initiativ valgt å stenge treningssenteret inntil smittesituasjonen er avklart, opplyser kommunen.

Kommuneoverlegen berømmer Styrkehuset Lena for god oversikt over hvem som trener og i hvilke tidsrom de er der, og for gode smittevernsrutiner.

Torsdag kveld er det totalt 13 aktivt smittede og cirka 300 personer i karantene i Østre Toten kommune.

Kommentarer til denne saken