Gå til sidens hovedinnhold

Tre nye smittetilfeller i Vestre Toten – gjentar oppfordring

Har du symptomer? Test deg og hold deg hjemme.

(Oppland Arbeiderblad)

Det er den klare oppfordringen fra kommuneoverlege Jens A. Mørch i Vestre Toten kommune.

– Det er en foruroligende tendens til at folk går med symptomer, også på jobb, og skole før de velger å teste seg. Selv om ordinær forkjølelse dominerer, så vil sent oppdaget Covid19 fremdeles kunne få store konsekvenser. Kommuneoverlegen må derfor igjen understreke nødvendigheten av å ta symptomer på luftveisinfeksjon på alvor, uttaler Mørch i en pressemelding.

Vestre Toten kommune har fått beskjed om tre nye smittetilfeller etter testing i helga.

– Det er to voksne og ett barn. De voksne er helt og delvis vaksinert, og mens den ene antas smittet i utlandet, er smitteveien på den andre ikke sikkert påvist. Vedkommende meldte seg etter å ha testet positiv på selvtest. Dette opplever vi stadig flere tilfeller av, og som igjen viser nytten av disse, sier Mørch.

Barnet som er smittet, ble oppdaget i forbindelse med den omfattende klassetestingen, men det er noe usikkert om den kan knyttes direkte til det tilfellet som ble påvist i dennes klasse, og som utløste massetesting.

– Det var ellers ingen andre nye påviste på noen av skolene. Forutsatt negativ selvtest avtalt tatt før skolestart, og at de er uten symptomer, så vil skolene starte som normalt for alle elevene unntatt de få som da fremdeles er omfattet av smitteregimet. Deltagere i et lokalt arrangement i begynnelsen av forrige uke, der det viste seg å ha vært to deltagere som senere fikk påvist smitte, fikk hente selvtester for gjennomføring av dette gjennom helgen. Det er så langt ikke meldt om positive funn knyttet til dette arrangementet, opplyser Mørch.

Kommentarer til denne saken