(Oppland Arbeiderblad)

I midten av oktober ble det satt i gang søk etter en mann i 70-årene som ingen visste hvor var. Mannen ble sist sett i hjemmet sitt i Hurdal, og letemannskapene har blant annet beveget seg på Totenåsen.

Politiet avsluttet i helga søkene etter mannen. De tror mannen kan ha omkommet. Nå advarer de mennesker som ferdes på blant annet på Totenåsen om at de plutselig kan komme over den antatt omkomne.

– Til personer som beveger seg i området ønsker vi å informere om at de må være forberedt på at de kan finne en omkommet person. Dersom noen ønsker å lete etter mannen setter politiet pris på dette. Det ikke fare for at det blir ødelagt spor eller lignende, sier etterforskningsleder Kent Andersen i Øst politidistrikt til Eidsvoll Ullensaker Blad.

Inntil nylig har det vært gjennomført enkelte søk i spesifikke områder. Politiet sier at de ikke utelukker at det kan søkes igjen, hvis politiet på Eidsvoll får inn konkrete og gode tips via telefon 02800.

– Det er ikke en enkel beslutning å ta, men det er den beslutningen som har blitt tatt i mangel på andre opplysninger å gå etter. Vi ønsker å legge til at det er vurdert mange forskjellige løsninger, og andre områder, men vi kommer til at det ikke er nok informasjon til å iverksette søk på nåværende tidspunkt, opplyser Andersen i politiet.

Frivillige mannskaper har bidratt i søket sammen med politiet, som har brukt både drone og helikopter i leteaksjonen.

Ordfører Paul Johan Moltzau i Hurdal kommune har tidligere uttalt seg om hvordan situasjonen preget dem.

– Vi er bekymret, og det er selvfølgelig ikke noe hyggelig når folk blir borte på denne måten. Det er store styrker i sving for å finne mannen, så jeg håper at dette ender godt, sa han i dagene etter at mannen forsvant.