(Oppland Arbeiderblad)

Stykket handler om den berømmelige konflikten mellom Tynset og Alvdal som tilspisser seg under Holmenkollens 50-km i 1936.

Vi følger sportsidioten Embret Trondsbakken og hans forbundsfeller i kampen for å få Per Sætermyrmoen til å tilhøre Alvdal, samt planleggingen og gjennomføringen av en mottakelsesfest for bygdas store sønn.

Stykket byr på utallige morsomme situasjoner og komiske kommentarer. Helt fra når alle karene samles i stua til Embret for å høre på stafetten, til oppblussingen av bygdetvisten, bygdekoner som har sett seg lei av mennenes oppførsel, overtalelsen av herredsstyret i bygda til å stå samlet, og ikke minst utfordringene med å lage mottakelse, uten koner til å hjelpe til med å lage mat.

Gjøvik og Toten teater framfører stykket på mesterlig vis og det er absolutt turen verdig for å få med seg denne elleville bygdekomedien!

Stykket har kun to forestillinger igjen, Fredag 18.11. og Lørdag 19.11. kl. 19:00. Om du liker humoren fra filmen med samme tittel, Flåklypa eller andre verk av Kjell Aukrust, så kan du ikke gå glipp av dette!