Gjøvik mister sin del av Raufoss Industripark

Raufoss industripark. Flyfoto: OA

Raufoss industripark. Flyfoto: OA

Av

Kommunal- og moderniseringsdepartementet har vedtatt at kommunegrensen mellom Vestre Toten og Gjøvik justeres slik at hele Raufoss Industripark blir liggende i Vestre Toten kommune, skriver Fylkesmannen i Innlandet.

DEL

– Det er en fordel for aktørene i parken å kunne forholde seg til én kommune. Denne grensejusteringen vil virke avbyråkratiserende og forenklende, sier kommunal- og moderniseringsminister Nikolai Astrup i en pressemelding.

Raufoss Industripark er en av Norges største industriparker, og ligger i dag i både Vestre Toten og Gjøvik kommuner. Fram til nå har grensa gått mot Gjøvik tvers igjennom næringsparken. Enkelte bygninger lå i to kommuner.

Industriparken fremmet i mars 2018 krav om grenseregulering mellom Gjøvik kommune og Vestre Toten kommune. Ønsket var å flytte grensa til Skumsjøveien i nord. Fylkesmannen støttet en slik grensejustering. Det samme med Vestre Toten. Gjøvik var imot.

Fylkesmannen i Innlandet har utredet saken på oppdrag fra departementet, og anbefaler at departementet endrer grensen i tråd med søknaden. Den nye kommunegrensen følger eiendomsgrensen til Raufoss Industripark. Endringen omfatter ingen innbyggere, og trer i kraft fra 1. juli 2020.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken