Snøværet i begynnelsen av uken skapte noe trøbbel for Lionheart sitt arrangement. Det voldsomme snøfallet resulterte i at tirsdagen måtte avlyses da de hadde mer enn nok med å holde teltet stående og fritt for snø.

Resten av uken gikk etter planen. Mandag, onsdag, torsdag, fredag og lørdag har folk funnet veien hjem til Lionheart Hypnoterapi på Sillongen.

Lørdag var trekkplasteret at Touraj «Tooji» Keshtkar, som blant masse annet har representert Norge i Eurovision Song Contest i 2012.

Bestevenner

Det var mange gode grunner til hvorfor «Tooji» var på plass hos Lionheart. De to har nemlig en lang forhistorie sammen.

– Vi er bestevenner, kunne Tooji fortelle.

De to møttes i 2003. Da var Tooji 16 år og søkte råd hos Lionheart.

– Hun er en av de jeg er mest takknemlig for å ha møtt. Hun er et powerhouse, sier Tooji.

Og gleden var like stor den andre veien. I nesten en time gjennomførte de to en samtale omkring det de to brenner for - hjelpe barn og unge.

Emosjonelle verktøy

For Tooji har etter Eurovision-eventyret gått nye veier. Fra scenen på Sillongen kunne han fortelle om hvordan han valgte å gå i en ny retning etter å ha følt seg oppslukt av alt oppstyret artist- og programlederkarrieren skapte.

Han er utdannet barnevernspedagog og integrativ psykoterapeut. Han har også skrevet to barnebøker. Hovedmisjonen med arbeidet hans med barn og unge er å gi de det han kaller emosjonelle verktøy.

– Det er veldig lite om nettopp det i skolen. Det er ingenting om emosjonelle verktøy. Det er et system helt ute kjøre, som tidvis har glemt formålet med arbeidet som skal gjøres i barnehagen og skolen, sier Tooji.

– Ærlighet om følelser

I samtale med Lionheart forklarte han hva han mener må gjøres.

– De voksne må være mer ærlige om egne følelser. Ta ansvar for følelsene sine og vise at de håndterer de. Det er viktig at voksne også har fokus på sin egen utvikling, det smitter over til barn og unge. Det er en god start på å komme seg på riktig vei, sier Tooji.

Han opplever at mange barn og unge vokser opp i en overpedagogisk hverdag som byr på lite muligheter for læring.

– Vi må ikke pakke inn den kommende generasjonen i bomull. Man må tørre å konfrontere de vanskelige følelsene sine, framfor å unngå dem, sier Tooji.

Arrangementet

Hensikten med den åpne uken var å informere publikum om hva hypnoterapi er og hvilke problemer det kan være til hjelp for.

– Hva er hypnoterapi?

– Det er en behandlingsform som bringer deg inn til en roligere indre tilstand. Til en tilstand hvor klienten er mottakelig for positive suggesjoner som er nøye sammensatt for å kunne skape de endringer man kom for, jeg hjelper klienten med å finne en tilstand hvor vedkommende er tilgjengelig for å jobbe med de forandringene man ønsker endringer på, sier Lionheart og fortsetter:

– Hypnoterapi er ikke noe hokus pokus, men et tett samarbeid mellom klient og terapeut for å oppnå det målet vedkommende har satt.

Først i Norge

Hele uken var gratis for publikum og skal i følge arrangøren har vært Norges første informasjonsuke om Hypnoterapi.

– Uken startet litt avholdt, mens de som våget seg ut på de utfordrende snøfalldagene gav uttrykk for at de storkoste seg under arrangementet. Tre av seks dager ble det fullt hus, det er ikke dårlig tatt i betraktning at mange hadde byttet til sommerdekk og værgudenes sterke nærvær, sier Lionheart og legger til:

– Åpen uke blir et årlig arrangement hvor alternative behandlingsmetoder vil bli presentert der Hypnoterapi blir hovedfokus.