(Nettavisen): Etter 19 måneder i regjering preget av fall på målingene, strømoppgjør og høye priser, gikk en presset statsminister på scenen under Arbeiderpartiets landsmøte til voldsom applaus torsdag.

– Vi er ikke partiet for de korte forelskelsene. Vi er et parti som mer ligner på et slitesterkt ekteskap, sa Støre til sin menighet. Fredag ble han gjenvalgt som Ap-leder.

For selv om det har vært kamp om plassene som nestleder og partisekretær, har Støre stått fjellstøtt i eget parti. Men nå viser Nettavisens nyeste måling at mange tror han ikke leder partiet under neste stortingsvalgkamp, i 2025.

34 prosent tror han leder partiet til valget, mens 47 prosent tror han ikke gjør det. I bakgrunnstallene ser man at én av fire Ap-velgere ikke tror han er leder partiet til neste valg.

Stortinget skjulte at de snøt på skatten: – Risikerer straff

Har falt betydelig

I Nettavisens maimåling fikk Ap 18,8 prosent, som var en oppgang på 1,2 prosentpoeng fra april. Støre ligger kun et lite hakk over dette når man spør hvor god eller dårlig jobb befolkningen mener han gjør. Til sammen sier 21,3 prosent at han gjør en god eller veldig god jobb.

Støre nå:

Nettavisen lanserer ny app til mobiltelefoner

Nettavisen har stilt folk samme spørsmål to ganger tidligere, med seks måneders mellomrom. Støre fikk grønne tall i mai i fjor, men har lagt seg på et mye lavere nivå i ettertid. Nå er det omtrent en million nordmenn som mener han gjør en god jobb i å lede landet.

Sju av ti Ap-velgere er fornøyd, ifølge bakgrunnstallene, mens både SV-, Sp- og MDG-velgere synes Støre gjør en grei jobb. Nordlendingene er klart minst fornøyd med Støre, viser tallene.

Kan det være fordi helgelendingen Bjørnar Skjæran måtte gi seg som nestleder i partiets maktkamp? Eller fordi Tana-ordfører Helga Pedersen ikke får oppfylt ønsket om å bli partisekretær?

LO-lederen tar arbeidslinjen i forsvar

Kun én av ti

Kanskje kan Støre glede seg med at det «kunn' ha vorre verre,» som hele Norges Halvdan Sivertsen sang i 1994. Mannen som drev valgkamp for å tekke nettopp «Hele dette Norge vi er så glad i,» får kun klapp på ryggen av hver tiende nordmann - halvparten av Støre.

Siden slutten av november har andelen som mener Vedum gjør en dårlig jobb falt fra 12,8 til 10,2 prosent. Det positive for finansministeren er at andelen som mener det motsatte, har gått ned fra 62,1 til 58,7 prosent.

Sammen med Sp-velgerne er det kun Ap- og SV-velgere som er med på å dra opp Vedums snitt.